header

 

 

 

6720 Szeged, Korányi fasor 6.
Igazgató: Dr. Kemény Lajos
tanszékvezető egyetemi tanár,
az MTA doktora

Simon Miklós professzorra emlékezünk születésének 100. évfordulóján
2016. július 27.

A Bőrgyógyászati és Venerológiai Szemlében Simon Miklós professzorra, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika egykori tanszékvezetőjére emlékezünk születésének 100. évfordulóján.

MEGEMLÉKEZÉS.pdf

 

Egyetemi docens kinevezést kapott Dr. Baltás Eszter
2016. július 06.

Intézetünk munkatársa: Dr. Baltás Eszter egyetemi docens kinevezést kapott 2016. július 1-től.
Gratulálunk! 

 

Doktoravatás a Szegedi Tudományegyetemen
2016. július 06.

2016. június 24-én avatták fel a jogász, orvos, bölcsész, közgazdász, gyógyszerész és természettudós doktorokat, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Bővebben: Doktoravatás a Szegedi Tudományegyetemen

 

Átváltozás program indult pikkelysömörös betegeknek
2016. április 05.

Szakértelem, értő figyelem, betegcentrikusság – ezek a kifejezések jellemzik leginkább a most induló „Átváltozás” programot, amely a pszoriázissal vagy hétköznapi néven pikkelysömörrel érintetteket támogatja. A program a betegséggel diagnosztizáltak számára április 1-től ingyenesen biztosít szakképzett tanácsadókat az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján.

Bővebben: Átváltozás program indult pikkelysömörös betegeknek

 

Zahorán Anikó Klinikai Központi Dicséretben részesült
2014. december 29.

Zahorán Anikót, a klinika szakközgazdászát az SZTE ÁOK Klinikai Közponja munkája elismeréseként Elnöki Dicséretben részesítette.

 

Dr. Csoma Zsanet a Richter Aranyanyu Díj egyik kitüntetettje
2014. november 25.

2014-ben hét, elsősorban a speciális problémákkal küzdő és a hátrányos helyzetűek életét segítő nőket tüntették ki, köztük a szegedi Csoma Zsanettet a Richter Aranyanyu Díjjal.

A szegedma.hu cikkje

 

Kongresszusok, 2014. június 26-28. Beszámoló
2014. augusztus 12.

A Szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika 2014. június 26-28-án szervezte meg az MDT-vel közösen a „Szegedi Bőrgyógyászati Napok 2014” rendezvényt, mely magában foglalta az ALUMNI Konferenciát - ennek keretében ünnepeltük Kemény Lajos professzort 10 éves tanszékvezetői jubileuma alkalmából - ahol több külföldön élő volt munkatárs is előadással köszöntötte a jubilánst (Csató Miklós, Olasz Edit, Pivarcsi Andor, Simon Miklós Jr., Sonkoly Enikő), az MDT II. Kísérletes Dermatológiai Konferenciát rangos külföldi előadókkal (Griffiths, Watson, Zouboulis, Besch, Dittmar, Kunstfeld), valamint a MDT XIV. Kozmetológiai Kongresszusát, ahol a legújabb kozmetológiai eredmények kerültek bemutatásra. A kongresszus társasági programjai a Tisza River Café Club rendezvényhajón zajlottak igen kellemes környezetben és időben. A kongresszus regisztrált résztvevőinek száma (a számos kiállítóval együtt) 240 fő volt.

Bővebben: Kongresszusok, 2014. június 26-28. Beszámoló

 

Az Astellas Az év egészségügyi szakdolgozója díj egyik nyertese Ungi Lászlóné
2014. július 18.

Csongrád megyei díjazott is van a 2014-es “Az év egészségügyi szakdolgozója” pályázaton – Ungi Lászlóné, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika intézetvezető főnővére a fekvőbeteg-ellátás kategóriában került az első helyre.

Ungi Lászlóné 40 éve dolgozik a betegekért (cikk)

Csongrád megyei díjazott az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton (cikk)

dermall01
egyetem01