header

 

 

 

6720 Szeged, Korányi fasor 6.
Igazgató: Dr. Kemény Lajos
tanszékvezető egyetemi tanár,
az MTA doktora

Dobozy Attila akadémikust 80. születésnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián köszöntötték akadémikus társai, munkatársai, volt kollégái, barátai

2019.06.04.

A 2019. május 22-én megrendezésre kerülő ünnepi ülésen először Kosztolányi György akadémikus, az MTA Orvosi Osztályának elnöke méltatta Dobozy professzor tevékenységét az akadémia orvosi osztályán, majd Széll Márta stratégiai rektorhelyettes köszöntötte a Szegedi Tudományegyetem rektori vezetése nevében. Ezt követően Lázár György dékán úr átadta a ’Pro Facultate Medicinae Emlékplakettet’ megköszönve ezzel Dobozy professzor munkáját. A köszöntések sorát Szegedi Andrea professzor asszony – az MDT elnöke – és Dr. Prohászka György – a MIT elnöke – folytatta. Végül Kemény Lajos a SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika igazgatója méltatta Dobozy Attila akadémikust. Ezt követően „Bőrgyógyászat a XXI. században” címmel tudományos program keretében Bata-Csörgő Zsuzsanna, Oláh Judit, Széll Márta, Gyulai Rolland, Sárdy Miklós és Remenyik Éva tartotta meg előadását.

 

A Magyar Dermatológiai Társulat Onkodermatológiai Szekciójának véleménye a JAMA Dermatology tudományos lapban megjelent kémiai fényvédő filterek véráramba kerülésével kapcsolatosan

2019. május 31.

Tovább a cikkhez

 

10 éves az Euromelanoma és 15 éves az Onkodermatológiai szekció hazánkban

2019. május 31.

10 éves az Euromelanoma és 15 éves az Onkodermatológiai szekció hazánkban, ez alkalomból tudományos ülés került megrendezésre 2019. május 10-én Budapesten az MTA székházában.
A rendezvény fő témái: a  bőrrák korai megelőzése és új adjuvans terápiák a melanoma malignumban.

Kollégáinknak ezúton is köszönjük az elmúlt 10 év önkéntes szűrővizsgálatait!

 

MAKIT konferencia 2019.05.9-11.

2019. május 16.


A klinika dolgozói MAKIT konferencián vettek részt Kecskeméten, ahol Prof. Dr. Bata Zsuzsanna, Dr. Mihályi Lilla, Dr. Belső Nóra, Dr. Gál Brigitta és Dr. Nagy Géza előadást tartottak.
A kongresszus legjobb előadásait díjazták, Dr. Nagy Géza  “Infekciók szerepe a vasculitisek kialakulásában“ című előadásával a legjobb előadói díjat nyerte el.

 

Euromelanoma hét

2019. május 16.

A Magyar Dermatológiai Társulat 2007 óta vesz részt az Euromelanoma kampányban, azóta több mint 30.000 ingyenes anyajegyszűrése történt több mint száz magyar bőrgyógyász-önkéntes részvételével. A SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika minden évben csatlakozik az Euromelanoma kampányhoz. Bővebben...

 

A klinika munkatársai köszöntötték Dr. Kemény Lajos professzort akadémikussá választása, valamint 15 éves tanszékvezetői jubileuma alkalmából. 

2019. május 16.

Bővebben...

 

Dr. Kemény Lajos professzort, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika vezetőjét, a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya levelező tagjai közé választották.

2019. május 16.

Tovább a cikkhez: https://mta.hu/mta_hirei/bemutatjuk-a-magyar-tudomanyos-akademia-ujonnan-megvalasztott-tagjait-109669

 

JEADV interjú Dobozy Attila professzorral

2019. május 07.

Az Journal of European Academy of Dermatology and Venereology a múlt évben egy új rovatot indított „Pioneers in Dermatology and Venereology” címmel, és minden lapszámban 1-1 interjút készítenek a dermatológia haladását az elmúlt évtizedekben leginkább meghatározó bőrgyógyász professzorokkal. Nagy örömünkre szolgál, hogy Dobozy Attila professzor Úr is bekerült ebbe a neves társaságba, és Otto Braun-Falco, Malcolm W. Greaves, Helmut Kerl, Sam Shuster, Steve Katz, Lawrence C Parish, Alberto Gianetti, Enno Christophers, Jon M Hanifin valamint Andrew Y Finley neves bőrgyógyászokkal történt interjút követően a következő lapszámban Dobozy professzorral folytatott interjút olvashatjuk.

Gratulálunk!

Kemény Lajos

 

Esztétikai szakorvosjelölt-képzések Szegeden

2019. május 07.

Immár harmadik alkalommal, 2019.04.29-én került megrendezésre rezidensek és szakorvosjelöltek számára a szakképzésben előírtaknak megfelelő esztétikai képzés a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán. A képzés témája a botulinum toxin esztétikai célú felhasználása volt. Délelőtt elméleti előadásban ismerhették meg a résztvevők a botulinum toxin típusait, felhasználási lehetőségeit, az abobotulinum toxin alkalmazási előírásában foglaltakat, a releváns klinikai vizsgálatokat, délután pedig önkéntes “modelleken” mind a 10 szakorvosjelöltnek lehetőséget biztosítottunk abobotulinum toxin injekció beadására a törzskönyvezett indikációkban - glabella és lateralis cantalis ráncok - kezelésének céljából. Köszönet az Ipsen cégnek a támogatásért. Korábban, 2019.02.15-én botulinum toxin témában, 2019.03.01-én pedig Hialuronsavas töltési technikák címmel tartottunk képzést rezidensek és szakorvosjelöltek részére szintén gyakorlási lehetőséggel (a hialuronsavas tréninget a Tensus kft. támogatta). 

 

Az immunrendszer svájci bicskája: akadémiai sikersztori munkatársunkkal, Dr. Manczinger Mátéval

2019. május 07.

https://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szenzacio_az_immunrendszer_svajci_bicskajat_fedezte_fel_egy_fiatal_szegedi_kutato/2594234/?fbclid=IwAR32bAD_41tWEZ13ts1dOuqHUc4SNf4VQg5z0Dn7_c9paUhJ4ePnVwtZ02k

https://mta.hu/tudomany_hirei/az-immunrendszer-svajci-bicskaja-ujabb-akademiai-sikersztori-szegedrol-109581

https://szeged.hu/hirek/28108/egy-fiatal-szegedi-kutato-osszefuggest-mutatott-ki-az-immunrendszer-sokoldalusaga-es-a-korokozok-sokfelesege-kozott?fbclid=IwAR3uNBV9qsEGn68_NkbaQ4Edf4jMtSTc8TZ7nTSCXtR7Y7ZGJR9Sc8Y2fTg

 

Visiting Professor Meeting Szeged 2019.04.11-13-ig

2019. május 07.

2019.04.11-13-ig került megrendezésre a plasztikai sebészeti továbbképzés rezidensek, szakorvosjelöltek és plasztikai sebész szakorvosok számára a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán az International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) Visiting Professor Program keretében. Bővebben...

 

Visegrádi 4-ek Plasztikai sebész kongresszus

2019. április 29.

konferencia 1

2019.02.28-03.02-ig  az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Plasztikai és Égési Sebészeti osztály  orvosai a Visegrád 4-ek Plasztikai Sebészeti Kongresszusán vettek részt. A négy ország jeles plasztikai sebészein kívül számos más ország meghatározó plasztikai sebészei voltak jelen (Németország, Belgium, Olaszország, Anglia, Skócia). A kongresszuson Dr. Mohos Gábor előadói díjat, Dr. Varga János moderátori díjat nyertek, Dr. Kocsis Ádám és Dr. Varga Ákos tudományos elismerésben, dicséretben részesültek. A kongresszust követően megalakult Visegrádi 4-ek vezető testületébe Dr. Varga János beválasztásra került. A testület feladata 2 évenként kongresszus szervezése a négy ország közötti forgó rendszerben, a rezidensképzés összehangolása, európai társaság létrehozása, bejegyeztetése, közös újság indítása. Tervezett következő kongresszusok: Mikulov (Csehország), Szeptember 16-19, 2021.,Visegrád  2023. Bővebben...

 

Esztétikai szakorvosjelölt-képzés Szegeden

2019. február 19.

Esztétikai szakorvosjelölt-képzés Szegeden 2019.02.15-én került megrendezésre esztétikai képzés rezidensek és szakorvosjelöltek számára a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán. A képzés témája a botulinum toxin esztétikai célú felhasználása volt. Délelőtt elméleti előadásban ismerhették meg a résztvevők a botulinum toxin típusait, felhasználási lehetőségeit, az abobotulinum toxin alkalmazási előírásában foglaltakat, a releváns klinikai vizsgálatokat, délután pedig önkéntes “modelleken” mind a 10 szakorvosjelöltnek lehetőséget biztosítottunk abobotulinum toxin injekció beadására a törzskönyvezett indikációkban - glabella és lateralis cantalis ráncok - kezelésének céljából. Köszönet az Ipsen cégnek a támogatásért.

Új laboratórium klinikánkon
2018. december 20.

uj lapbor

Uniós támogatásból került kialakításra klinikánk új laboratóriuma, a Regeneratív Medicina és Celluláris Farmakológiai Kutató Laboratórium.

Bővebben...

 

Hallgatói díjak
2018. december 18.

hallgatoi dijak

A 2018-as évben a hallgatók a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikát a legjobb intézetnek, Prof. Dr. Kemény Lajost pedig a legjobb előadónak választották meg. Gratulálunk!

 

"2018 ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjátvétel
2018. december 10.

ilds logo

Prof. Dr. Kemény Lajos 2018. november 30-án átvette az International League of Dermatological Societies  "2018 ILDS  Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat. Ez alkalomból Prof. Harvey Lui videoüzenetben köszöntötte a díjazottat. Gratulálunk!
Videóüzenet megnyitása

 

 

Emlékpad és emléktábla Szabad Gábor és Fábián Tamás emlékére
2018. július 24.

1 20180724 130406

Emlékpadot és emléktáblát avattak kedden az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika előtt, a Tisza-parton Szabad Gábor és Fábián Tamás emlékére. Bővebben...

 

 

"2018 ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díj
2018. július 20.

ilds logo

 

Az International League of Dermatological Societies a  "2018 ILDS  Certificate of Appreciation for International Leadership" díjjal tüntette ki Kemény Lajos professzor urat, melyet 2018 novemberében vesz át.

 

 

Intézeti kinevezések
2018. július 3.

derma logo

Intézetünkben 2018. július 1-jétől Dr. Csoma Zsanett Renáta egyetemi docensi kinevezést, Dr. Kui Róbert klinikai főorvosi kinevezést kapott. Dr. Kis Erika egyetemi adjunktus a múlt héten vette át habilitációs oklevelét. Prof. Dr. Kemény Lajost újabb 5 évre megválasztották a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezetőjének. Gratulálunk!

 

Szegedi bőronkológia - a bőrgyógyászat úttörője
2018. június 29.

muhely csoportkepSZEGEDI BŐRONKOLÓGIA
A BŐRGYÓGYÁSZAT ÚTTÖRŐJE címmel jelent meg írás az Immunonkológia, onkológusoknak szóló szakmai magazinban. 
Teljes cikk

 

A pikkelysömör háttere és biológiai kezelése
Psoriasis Preceptorship Program
2018.05.24-25.

Psoriasis 012018. május 24-25. között az idén második alkalommal került megrendezésre a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán a Psoriasis Preceptorship program. Bővebben...

 

 

Jedlik Ányos-díjat kapott Prof. Dr. Kemény Lajos
2018.március 14.

jedlik kepDr. Kemény Lajos tanszékvezető egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának igazgatója is megkapta idén a Jedlik Ányos-díjat Budapesten. A Jedlik Ányos-díjat hagyományosan a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan adják át minden évben a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenységért, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismeréseként. További részletek a szellemitulajdon.hu és a szegedma.hu oldalakon olvashatók.

 

Lézerek bőrgyógyászati alkalmazása: nagysikerű lézerkurzus Szegeden
2018. február 2.

2 attendees 04Az Európai Lézer Társaság (ESLD) az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikával együttműködésben 2018. január 26-27-én tartotta elméleti és gyakorlati továbbképző kurzusát, mely előzőleg Firenzében és Genfben került megrendezésre. Bővebben...

 

 

Az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika 2017-ben megalapította a Fiatal Kutatói Díjat és a Fiatal Orvosi Díjat
2018. január 18.

2 Danis J fiatal kutatoi dijA díjak az adott időszakban (minden év december 1. és a következő év november 30.) megjelent kimagasló publikációs munkáért adományozhatóak. A díjak adományozásának feltétele, hogy a díjazott még nem tölti be 35. életévét, impakt faktorral rendelkező publikáció első szerzője, mely publikáció az adott időszakon belül jelent meg. Bővebben...

 

 

Emlékezés Fábián Tamás geográfusra és Dr. Szabad Gábor egyetemi adjunktusra
„Emlékexpedíció a 6 évvel ezelőtti etiópiai tragédia helyszínén, emléktáblák a világjáróknak”
2018. január 17.

3 Hír előkép szte info lEmléktábla elhelyezésével tisztelegtek a hat évvel ezelőtti etiópiai fegyveres támadásban elhunyt útitársaik, barátaik, a Szegedi Tudományegyetem két munkatársa – Fábián Tamás geográfus és Dr. Szabad Gábor kutatóorvos – emléke előtt az Afrikából 2018. január 8-án hazatért expedíció tagjai.
Részletek az SZTE Hírpoltálján

 

 

Dr. Kemény Lajos professzor az MTA Klinikai Tudományos Bizottság elnöke
2018. január 15.

mta kepRangos megbízatást kapott Dr. Kemény Lajos professzor, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, aki ezentúl a Magyar Tudományos Akadémia Klinikai Tudományos Bizottság elnöke.

Megválasztásához gratulálunk és eredményes munkát kívánunk!

 

Következő oldal

Visegrád 4-ek Plasztikai sebész kongresszus

dermall01
egyetem01